Держpземагенство збирається відмовитись від фірм-оцінювачів землі

Вівторок, 31 січня 2012, 18:04

Сергій Тимченко був призначений головою Держагенства із земельних ресурсів влітку 2011 року і відразу заявив про плани ліквідувати величезні черги на отримання громадянами державних актів на землю.

"Проте повністю ліквідувати чергу не вдалося. Хоча ми і скоротили кількість", - зазначив Тимченко 31 січня на прес-конференції, пише "Дело".

Держагентству по землі вдалося в 2011 році видати 750 тис актів на землю, з яких 250 тисяч актів - це борги минулих років, починаючи з 2003 року.

За словами Тимченка, була створена Комісія громадського контролю, яка виявляла випадки затримки видачі актів.

Реклама:

"Для скарг на дії співробітників агентства та його відділеннях на місцях було створено телефон гарячої лінії", - уточнив Тимченко.

Крім того, позитивно вплинуло створення "єдиного вікна" - коли громадяни в районних відділеннях Держземагентства могли віддавати документи для виготовлення держактів, а не оббивати пороги багатьох структур.

Проте уникнути черг не вдалося через неякісні роботи фірм-оцінювачів землі.

"Через це нам доводилося повертати документи. А це відбивалося на строках з видачі актів на землю і на нашій репутації. Нам доводилося відкликати ліцензії, але це нічого не змінювало. Вони змінювали назву і продовжували працювати", - додав Тимченко.

У зв'язку з цим глава агентства має намір з березня відмовитися від послуг фірм.

На ринку будуть працювати сертифіковані оцінювачі, що дозволить вести персоніфіковану відповідальність за свою роботу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: