Уряд планує залучити 39 мільйонів на розвиток космосу

Вівторок, 31 січня 2012, 13:23

Кабінет міністрів схвалив розпорядження "Про затвердження плану заходів з виконання Концепції реалізації державної політики у сфері космічної діяльності на період до 2032 року".

Рішення прийнято на засіданні уряду 25 січня 2012 року, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу уряду.

Метою плану заходів є виконання Концепції реалізації державної політики у сфері космічної діяльності на період до 2032 року, яка спрямована на підвищення ефективності використання космічного потенціалу для вирішення актуальних завдань соціально-економічного, екологічного, культурного, інформаційного та науково-технічного розвитку суспільства, забезпечення національної безпеки та захисту геополітичних інтересів держави.

Основу плану складають заходи, спрямовані на трансфер провідних космічних технологій в реальний сектор економіки держави.

Реклама:

Зокрема, це створення потужної системи дистанційного зондування "Січ", національної системи космічного зв'язку "Либідь", системи координатно-часового та навігаційного забезпечення, а також системи здійснення контролю та проведення аналізу космічного простору.

Послуги та інформацію цих систем передбачається гарантовано і оперативно надавати на замовлення державних органів, які здійснюють повноваження у сфері національної безпеки і оборони.

Також передбачається виконати широкий спектр наукових космічних досліджень, реалізувати міжнародні космічні експерименти за ініціативою вітчизняних науковців, взяти участь у проведенні досліджень Місяця із використанням вітчизняних космічних апаратів, забезпечити проведення науково-освітніх космічних експериментів, створити нові зразки ракетно-космічної техніки, поглибити міжнародне співробітництво, суттєво покращити ефективність діяльності підприємств космічної галузі та реалізувати ще низку важливих заходів для розвитку космічної діяльності.

Орієнтовний обсяг фінансування робіт, передбачених планом заходів, становить 38,5 млрд гривень, із них близько половини - кошти з інших (небюджетних) джерел.

Для створення сприятливого інвестиційного клімату у космічній галузі планом заходів передбачається вдосконалення механізму залучення приватного капіталу до виконання державних програм розвитку космічної діяльності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: