"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко прогнозує перегляд держбюджету і збільшення "соціалки"

Четвер, 26 січня 2012, 16:08

Віце-прем'єр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко припускає перегляд державного бюджету у бік збільшення соціальних виплат.

Про це він заявив на прес-конференції у четвер, повідомляє агентство "Українські новини".

"Я думаю, що настане час, і ми зможемо переглянути бюджет. Я хочу сказати, що перший місяць для нас оптимістичний, і надходження в бюджет більші, ніж ми прогнозували. Якщо ще 1-2 місяці таких будуть, то ми будемо звертатися до Верховної ради, щоб змінити бюджет", - сказав Тігіпко.

При цьому віце-прем'єр підкреслив, що це буде стосуватися збільшення зарплат бюджетникам і пенсій.

Реклама:

Як повідомлялося, Кабінет міністрів має намір направити на соціальні виплати ті кошти, які можуть бути зекономлені у разі досягнення домовленості з Росією зі зниження ціни на природний газ.

27 грудня Конституційний суд оприлюднив рішення, яким визнали відповідними Конституції положення закону "Про державний бюджет на 2011 рік", згідно з якими Кабміну надане право визначати порядок і розміри соціальних виплат особам, що постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи, дітям війни й особам, звільненим з військової служби, виходячи з існуючого фінансового ресурсу Пенсійного фонду в 2011 році.

Торік в Україні проходили масові акції протесту чорнобильців з вимогами не скорочувати їх пільги.

Надалі протести чорнобильців пройшли в багатьох регіонах із вимогами від держорганів виплатити приналежні їм відповідно до рішень судів виплати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: