Парламент готовий продовжити термін для перереєстрації підприємців-"спрощенців"

Понеділок, 23 січня 2012, 13:17

Якщо ситація буде критичною, терміни для перереєстрації підприємців-"спрощенців" можуть бути продовжені.

Про це сказав голова парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік в інтерв'ю "Реальній економіці".

"Cьогодні платниками єдиного податку зареєстровано уже близько 900 тисяч фізичних осіб і 100 тисяч юридичних, тоді як минулого року їх було трохи більше 1,3 мільйона. Іншими словами: майже 80% від "єдиноподатників", які працювали раніше, вже зареєструвалося. З урахуванням зимових свят активна реєстрація почалася десь тиждень тому", - заявив він.

Глава податкового комітету зазначив, що до 25 січня, коли має закінчитися реєстрація, кількість "єдинників" перевищить показник 2011 року.

Реклама:

Він нагадав, що податкова збільшила час роботи до 25 січня.

"Співробітники ДПСУ працюють і реєструють "спрощенців" до 20:00 щодня, а також по суботах", - підкреслив Хомутиннік.

За його словами, будь-які правки з перенесення граничного терміну можна вносити лише поправками до чинного закону.

"За підсумками місяця, якщо я буду розуміти, що кількість підприємців, які не встигли зареєструватися критична, то в перший тиждень після закінчення терміну ми внесемо поправки до закону", - сказав Хомутиннік.

"Ми або продовжимо граничний термін реєстрації, або ми будемо ініціювати незастосування штрафів до "спрощенців" протягом цього року", - додав він.

Як відомо, раніше голова Державної податкової служби Олександр Клименко заявляв, що відомство не збирається продовжувати терміни для перереєстрації підприємців-"спрощенців".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!