Ахметов готується поміняти менеджмент у "Київенерго" - ЗМІ

Четвер, 19 січня 2012, 18:45

Вертикально інтегрований енергетичний холдинг ДТЕК не буде продовжувати контракт з головою "Київенерго" Едуардом Соколовським.

Планується, що у крісло Соколовського сяде генеральний директор ПАТ "Дніпроенерго" Роман Сердюков, пише газета "Дело" із посиланням на свої джерела.

Також плануються зміни і в складі наглядової ради компанії.

Зокрема до наглядової ради "Київенерго" увійде колишній міністр енергетики Іван Плачков.

Реклама:

Екс-чиновник з невеликою перервою працював в "Київенерго" з 1994 по 2005 рік, почавши кар'єрний шлях з головного інженера, закінчивши гендиректором.

Зараз Плачков є депутатом Київради від Блоку Віталія Кличка.

Передбачається, що він буде представником від громадськості і контролюватиме соціально значущі питання, такі, як підвищення тарифів для населення.

За даними видання, усі кадрові зміни будуть прийняті на акціонерних зборах "Київенерго", які відбудуться 23 січня.

Як відомо, на позачергових зборах акціонерів планувалося розглянути питання про зміну наглядової ради і ревізійної комісії компанії.

Акціонери також планують внести зміни та доповнення до статуту товариства та розглянути питання про забезпечення виконання зобов'язань покупця пакету акцій "Київенерго", передбачених договором купівлі-продажу акцій.

Едуард Соколовський обіймав посаду голови правління АК "Київенерго" з жовтня 2008 року, у квітні в 2011 року він був обраний генеральним директором ПАТ "Київенерго".

Як повідомлялося, 9 грудня 2011 року ДТЕК за 450,5 млн гривень придбав держпакет акцій компанії і довів свою частку в "Київенерго" до 71,89%; НАК "Енергетична компанія України" належить 25% +1 акція компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: