Лавров говорить про рейдерські атаки на російські підприємства в Україні

Четвер, 19 січня 2012, 09:47 -

Власність багатьох російських підприємств в Україні піддається спробам націоналізації, рейдерським захопленням.

 

Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров, йдеться у повідомленні російського відомства.

"Це речі, які відбуваються в реальній економіці. Їх необхідно вирішувати в правовому, арбітражному полі. Це відноситься і до газових контрактів", - сказав Лавров.

Міністр запевнив, що Росія готова повною мірою взяти до уваги інтереси України при врахуванні російських інтересів українськими друзями.

Реклама:

"Я б не став драматизувати ситуацію, що склалася в наших економічних зв'язках з Україною. Чим тісніше стосунки, тим більше конкретних існуючих між державами специфічних проблем, які необхідно вирішувати без надриву", - заявив Лавров.

Нагадаємо, 8 січня головний санлікар Росії Геннадій Онищенко заявив, що Росія може піти на обмеження ввезення аграрної продукції з України.

Причина - українська влада має намір віддати під нагляд ветеринарної служби повноваження щодо контролю за продовольством і харчуванням.

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко розкритикував його слова і зажадав вибачень.

Потім Росспоживнагляд висловив стурбованість сирної продукцією з України, якість якої, за даними відомства, погіршилася.

Нещодавно Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України помстилась російським колегам заявою про те, що система контролю при продажу м'яса в Росії загрожує епізоотичному благополуччю України.

Весь цей обмін “компліментами” відбувається на фоні газових переговорів, оскільки, як підкреслюють в українському уряді, Росія продає газ Україні за найвищою в Європі ціною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: