Глава ЄЦБ вважає, що рейтинги держав єврозони не важливі

Вівторок, 17 січня 2012, 14:58

Боргова криза в єврозоні може завдати шкоди фінансовим ринкам і економіці регіону, якщо уряди не зроблять ефективних заходів для її подолання.

Про це заявив президент Європейського центрального банку (ЄЦБ), передає "Інтерфакс".

"Стан справ дуже серйозний, і ми не повинні вдавати, що це не так", - сказав Маріо Драгі.

За словами голови ЄЦБ, необхідно зробити кроки для відновлення економічного зростання і стимулювання зайнятості в єврозоні.

Реклама:

Побоювання, пов'язані з борговими ринками окремих країн Європи, на додаток до погіршення перспектив економічного зростання, "привели до серйозного порушення нормального функціонування фінансових ринків і, в кінцевому підсумку, реального сектора економіки", заявив Маріо Драгі.

ЄЦБ прийняв "рішучі заходи" у відповідь на розростання кризи, відзначив він, маючи на увазі проведену Центробанком в грудні операцію з рефінансування банків регіону строком на три роки, а також ослаблення вимог до паперів, що приймаються ним як забезпечення при кредитуванні фінкомпаній.

Маріо Драгі заявив, що можливість зниження рейтингів європейських держав вже була закладена в котируваннях фінансових ринків, і поставив під сумнів важливість рейтингів для інвесторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: