МХП заперечує факт виявлення сальмонели в його курятині

П'ятниця, 13 січня 2012, 18:28 -

"Миронівський хлібопродукт" спростовує інформацію, що в 2011 році на ТОВ "Старинська птахофабрика", яка входить до МХП, було виявлено бактерію сальмонели.

Про це йдеться в повідомленні МХП з посиланням на завідувача сектору - прес-секретаря Сектору взаємодії з громадськістю та ЗМІ Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Анатолія Осадчого.

"Осадчий підтвердив компанії "Миронівський хлібопродукт", що його служба жодних коментарів по підприємствах МХП сьогодні не оголошувала", - йдеться у спростуванні МХП.

"Жодних висновків, де було б зазначено, що в продукції МХП (зокрема Старинської птахофабрики) виявлено сальмонелу, не має. 13 січня 2012 року Іван Бісюк, висловлюючись на прес-конференції про компанію "Агромарс", жодним чином не згадував компанію "Миронівський хлібопродукт" та підприємства, що входять до її складу", - цитує МХП Осадчого.

Реклама:

"Миронівський хлібопродукт" запевняє, що має експертний висновок Випробувального центру Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи №016208 п/11 від 25 листопада 2011 року.

"В цьому висновку зазначено, що після перевірки партії продукції за мікробіологічними показниками відповідно до ДСТУ ЕN 12824:2004 на підприємстві СТОВ "Старинська птахофабрика " (с.Мирне, Київська область) сальмонелу не виявлено", - йдеться в повідомленні МХП.

Нагадаємо, сьогодні ЗМІ, з посиланням на повідомлення Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, повідомила, що у продукції найбільших українських виробників курятини виявили збудник сальмонели.

"За повідомленням головного управління ветеринарної медицини у Київській області від 5 січня 2012 року в зразках субпродуктів ТОВ "Агромарс" виявлено збудник сальмонельозу. На даний час ведеться розслідування виявлених причин виникнення і контамінації", - процитувало видання голову служби Івана Бісюка.

"Головний інспектор ветеринарної медицини також зазначив, що протягом 2011 року було виявлено два випадки роду бактерії сальмонела – ТОВ "Агромарс" (ТМ "Гаврилівські курчата") та ТОВ "Старинська птахофабрика" (входить до ПАТ "Миронівський хлібопродукт")", - резюмувала агенуція.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: