Мінімальна виплата з безробіття у 2012 році становить 544 гривні

Четвер, 12 січня 2012, 16:27

Фонд загальнообов`язкового державного соціального страхування на випадок безробіття встановив на 2012 рік мінімальні розміри виплат з безробіття.

Про це йдеться у постанові правління фонду № 297 від 16 грудня 2011 року, передає УНІАН.

Згідно постанови, з 1 січня 2012 року встановлюється мінімальний розмір допомоги з безробіття у розмірі 544 гривні для таких категорій:

осіб, які протягом 12 місяців, що передували початку безробіття, працювали менш як 26 календарних тижнів (такі особи мають право на допомогу з безробіття без урахування страхового стажу);

Реклама:

осіб, з якими розірвано трудовий договір у разі: систематичного невиконання працівником своїх зобов`язань без поважних причин (у разі, якщо до нього вже застосовувалися заходи дисциплінарного стягнення); прогулу без поважних причин; появи на роботі у нетверезому стані; крадіжки працівником майна власника, встановленої судом.

Мінімальна виплата з безробіття у розмірі 825 гривень з 1 січня передбачена для застрахованих осіб, які протягом 12 місяців, що передували безробіттю, працювали на умовах повного або неповного робочого дня не менш як 26 календарних тижнів.

Ця сума може бути переглянута протягом року, виходячи з економічної ситуації, розвитку ринку праці і динаміки зростання зарплати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: