Бойко та Міллер розповіли про оцінку української ГТС

Середа, 11 січня 2012, 16:09

Вартість української газотранспортної системи ще не визначено.

Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко, передає УНІАН.

При цьому він повідомив, що на сьогодні ще не оголошено тендер з вибору оцінювача ГТС, який і має визначити вартість об`єкту.

"Оцінити вартість ГТС може міжнародний оцінювач. Ми ще тендер не оголошували, тому що у нас ще готується проект документів з реформування "Нафтогазу". У контексті реформування "Нафтогазу" і буде проведено оцінку ГТС", - сказав Бойко.

Реклама:

При цьому він не зміг прокоментувати, наскільки справедливою є оцінка газотранспортної системи України обсягом 20 млрд доларів.

"Я не можу вам відповісти на це запитання. Відповідь може бути лише після оцінки, яку дасть міжнародний оцінювач", - сказав Бойко.

Нагадаємо, голова "Газпрому" Олексій Міллер заявляє, що оцінка Україною вартості своєї газотранспортної системи (ГТС) є завищеною, і ніяких передумов для зростання її ціни не немає.

Про це він сказав 10 січня на зустрічі з президентом РФ.

"Оцінка і вартість газотранспортної системи, на думку всіх експертів - і наших, і зарубіжних, є завищеною, а найголовніше, що на сьогодні не є жодних видимих чинників для того, щоб вартість ГТС України зростала надалі", - сказав Міллер.

Крім того, президент Росії  висловив сподівання, що проект газопроводу "Південний потік" з отриманням від Туреччини остаточного дозволу одержить "нове дихання", і наголосив на необхідності враховувати цей чинник у газових переговорах з Україною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: