Азаров вирішив простимулювати внутрiшнiй попит на метал

Середа, 11 січня 2012, 13:23

Кабінет міністрів має розробити комплекс заходiв зi стимулювання внутрiшнього попиту на продукцiю вiтчизняної металургiї.

Про це заявив прем'єр-мiнiстр Микола Азаров, вiдкриваючи засiдання уряду в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, останнiм часом спостерiгається падiння попиту та цiн на метал на зовнiшнiх ринках.

"Українська металургiя знову опиняється в тяжких несприятливих умовах, i iгнорувати цю тенденцiю не можна. Тому необхiдно забезпечити суттєве зростання внутрiшнього попиту на продукцiю вiтчизняної металургiї", - сказав прем'єр.

Реклама:

Він також наголосив на необхiдностi використання металоконструкцiй українського виробництва у будiвництвi житлового та промислового комплексiв.

"Я багато спiлкувався з будiвельниками, залiзничниками, метробудiвцями. Ми домовилися, що 2011-й був останнiм роком, коли нам доводилося завозити з-за кордону мостовi конструкцiї, крiплення тощо", - сказав вiн.

Крiм того, прем'єр доручив Мiнiстерству економiчного розвитку i торгiвлi спiльно з мiнiстерствами, "у компетенцiї яких перебувають проекти, що потребують значних обсягiв металу", створити механiзми прiоритетного використання в цих проектах продукцiї вiтчизняного металургiйного комплексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!