Тимошенко: газовий контракт можна переглянути без штрафів

Вівторок, 10 січня 2012, 13:39

Підписаний у 2009 році газовий контракт із Росією передбачає формування ціни на газ за європейською формулою і зміну цього показника без штрафних санкцій.

Про це заявила екс-прем'єр Юлія Тимошенко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу партії "Батьківщина".

"Контракт на постачання газу, підписаний із Російською Федерацією в 2009 році, передбачає як формування ціни на газ за європейською формулою, так і зміну такої ціни без будь-яких штрафних санкцій та здачі національних інтересів", - ідеться в листі Тимошенко до Верховної ради, який цитує прес-служба.

Тимошенко пояснила, що для цього пунктом 4 статті 4 контракту передбачений спеціальний порядок, і процитувала цей пункт: "Якщо будь-яка із Сторін заявить, що обставини на ринку паливно-енергетичних товарів істотно змінилися, в порівнянні з тим, що Сторони обґрунтовано очікували при укладенні цього Контракту, і контрактна ціна, зазначена в пункті 4.1 цього Контракту, не відображає рівня цін ринку, то Сторони вступають в переговори щодо перегляду контрактної ціни відповідно до положень цього Контракту".

Реклама:

"Якщо не вистачає мізків, професії та природних здібностей домовитися так, як це зробила я в свій час, щоб отримати прийнятну знижку до ціни на газ, розрахованої за європейською формулою (і вийти, як мені вдалося в 2009 році, на ціну 232,98 долара за тисячу кубометрів), то потрібно скористатися зазначеним пунктом контракту, а не здавати стратегічні національні інтереси країни за тіньові корупційні відкати", - підкреслює екс-прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: