Тимошенко будуть судити за ЄЕСУ прямо у СІЗО

Середа, 7 грудня 2011, 19:24

Шевченківський районний суд Києва вирішив продовжити засідання в справі за обвинуваченням колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в зловживаннях на посаді керівника корпорації ЄЕСУ, на якому розглядається обрання запобіжного заходу для екс-прем'єра, у Лук’янівському слідчому ізоляторі в Києві, де вона перебуває.

Відповідне рішення прийняв головуючий у справі суддя Андрій Трубніков, повідомляють "Українські новини".

У зв'язку із цим він оголосив технічну перерву в засіданні для переміщення в СІЗО.

Депутат Верховної Ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко-"Батьківщина" Сергій Власенко, який представляв інтереси Тимошенко на засіданні, висловив думку про те, що такий формат засідання не передбачений Кримінально-процесуальним кодексом, і просив відкласти засідання до того, як стан здоров'я Тимошенко дасть їй можливість особисто з'явитися в суд.

Реклама:

Однак суд не взяв до уваги ці доводи.

Як повідомлялося, раніше Власенко заявив про оскарження порушення справи за обвинуваченням Тимошенко в зловживаннях на посаді керівника ЄЕСУ захистом екс-прем'єра в Шевченківському райсуді.

Служба безпеки України об'єднала справи проти Тимошенко про замах на розкрадання $0,4 млрд і за ЄЕСУ в одне провадження.

10 листопада слідчі Головного слідчого управління Податкової висунули обвинувачення Тимошенко в ухилянні від сплати податків на загальну суму понад 47 млн гривень шляхом впровадження фінансової схеми за розрахунками за товарно-матеріальні цінності ЄЕСУ.

Також їй було пред'явлено обвинувачення в організації приховання валютного виторгу в сумі понад 165 млн доларів і розкраданні бюджетних коштів у результаті діяльності ЄЕСУ і приховування доходів з використанням офшорних компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: