Українці продовжують розкуповувати автомобілі

Середа, 7 грудня 2011, 16:51

У листопаді 2011 року продажі нових легкових автомобілів в Україні збільшилися на 25% у порівнянні з тим же місяцем 2010 року і на 10,2% до жовтня 2011 року.

Як повідомляє Auto-Consulting, за місяць було продано 20,7 тис машин. На думку експертів, ринок знову взяв курс на зростання після досить спокійного жовтня, коли було зафіксовано зниження попиту після кількох місяців ажіотажу, передає "Інтерфакс-Україна".

Зазначимо, що лідерство на ринку зберегли автомобілі Lada, проте в листопаді їм не вдалося наростити продажі, навпаки, зафіксовано 5% спад (до 2,356 тис од.).

"Ситуацію погіршує рекордно низька частка ринку в АвтоВАЗу - 11,4%. Майже з таким показником минулого місяця фінішував Hyundai. Це означає, що дилерам АвтоВАЗу слід очікувати атаки з боку конкурентів на перше місце буквально кожен місяць", - вважають аналітики.

Реклама:

Друге місце стабільно займає Hyundai, хоча його показники в листопаді також впали, скоротившись на 8,6% до жовтня - до 1,967 тис од.

У той же час ЗАЗ нарощує продажі, практично впритул наблизившись до конкурента: у листопаді продано 1,805 тис автомобілів - майже на 8% більше, ніж у жовтні.

Сенсацією листопада став ривок Toyota з сьомого на четверте місце на ринку і зростання продажів на 76%. Як зазначають експерти, такий результат багато в чому забезпечений появою нової Toyota Camry.

Непогано в листопаді продавалися Volkswagen, піднявшись на позицію в рейтингу в порівнянні з жовтнем, а Renault і Nissan показали 22%-е і 39%-е зростання відповідно. Більш ніж на 30% зросли продажі у Skoda і Chevrolet, на 22% збільшився збут Kia.

Згідно з повідомленням, стрімкий ривок до лідерів ринку в листопаді показав Peugeot, вперше наблизившись до позначки 400 авто на місяць.

Експерти зазначають, що зміни знову відбулися в групі преміальних авто. Перше місце в листопаді повернув собі Mercedes-Benz, додавши в продажах 16%. BMW розділила друге місце з Lexus, а Audi відстала буквально на декілька автомобілів.

"Такі щільні результати говорять лише про одне: боротьба за гаманці заможних покупців авто ще в самому розпалі. Але вже з першого місяця продажів нового Range Rover Evoque стало зрозуміло, що тепер в цій битві буде брати участь і Land Rover", - зазначають експерти групи.

Зауважимо, за підсумками січня-жовтня 2011 року продажі легкових автомобілів в Україні становили близько 200,7 тис од. У 2010 році в Україні було продано близько 162,6 тис легкових автомобілів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!