Частоти пiд 3G роздадуть у 2012 році

Середа, 7 грудня 2011, 15:32

Конверсiю частот пiд послуги зв'язку третього поколiння UMTS (3G) має бути завершено у 2012 роцi.

Про це повiдомив журналiстам голова Державної служби зв'язку та захисту iнформацiї Леонiд Нетудихата, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я упевнений, що у 2012 роцi конверсiю має бути завершено", - сказав вiн.

Тiльки пiсля цього, на його думку, можна буде говорити про термiни оголошення тендера на отримання лiцензiй операторами мобiльного зв'язку на цi частоти.

Реклама:

Нацiональна комiсiя регулювання зв'язку та Мiнiстерство оборони вже кiлька рокiв планують провести конверсiю смуги шириною в 100 МГц у дiапазонi 2100 МГц, вiдведеного пiд 3G-технологiю, в якому на сьогоднi працює вiйськове радiолокацiйне обладнання.

Згiдно з останнiм проектом плану конверсiї, вiйськовi хочуть отримати вiд операторiв, що претендують на лiцензiї, 847 млн гривень на переозброєння.

Крiм того, передбачається, що на звiльненi частоти буде оголошено конкурс, в якому оператори битимуться за право першому отримати лiцензiю та почати розгортати мережу.

Номiнальна вартiсть дiапазону в 100 МГц становить близько 890 млн гривень.

НКРЗ уже намагалася провести конкурс на 3G-лiцензiї у 2009 роцi. Тодi уряд Юлiї Тимошенко затвердив порядок конверсiї радiочастотного дiапазону шляхом змiни частотних присвоєнь радiоелектронних засобiв (РЕЗ) спецкористувачiв за рахунок коштiв Мiноборони, Мiнiстерства транспорту та зв'язку i НКРЗ.

НКРЗ оголосила конкурс на видачу лiцензiй, запропонувавши операторам смугу шириною 25 МГц на 15 рокiв зi стартовою цiною в 400 млн гривень.

Комiсiя призначила дату конкурсу на 30 листопада 2009 року i мала намiр приймати заявки операторiв, якi дуже критично поставилися до умов, до 26 жовтня.

Проте 20 жовтня президент Вiктор Ющенко за зверненням вiйськових указом припинив дiю урядового розпорядження й фактично зупинив конкурс, в якому планували взяти участь ЗАТ "Київстар GSM", ПрАТ "МТС-Україна" i ТОВ "Астелiт".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: