"Укрзалізниця" проситиме Азарова підняти ціни

Середа, 7 грудня 2011, 12:12

ержавна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") до кінця 2011 року має намір звернутися до Кабінету міністрів із проханням збільшити тарифи на пасажирські перевезення через збиток за поточний рік в 6,1 млрд грн.

Про це заявив генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак на брифінгу в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми будемо просити уряд, щоб знайти можливість підвищити тарифи (пасажирські), щоб це не позначилося дуже великим тягарем на наших громадян", - сказав він.

Козак також повідомив, що нині "Укрзалізниця" недоотримала компенсації від держави за пільговими пасажирських перевезень в сумі 370 млн грн.

Реклама:

"Нам було компенсовано лише 23% необхідного. Деякі адміністрації нам заборгували понад 30 млн грн., при чому це не найбідніші регіони", - сказав Козак, відмовившись при цьому уточнити про які регіони ідеться.

Усього за підсумками 2011 року збитки "Укрзалізниці" за рахунок пільгових перевезень складуть 450 млн грн.

При цьому збитки Держадміністрації за рахунок здійснення пасажирських перевезень міжнародного напрямку далекого прямування становлять 5,2 млрд грн., приміського - 400 млн грн.

"У цілому збитки складуть 6,1 млрд грн., на ці кошти ми могли б повністю за кілька років оновити весь пасажирський парк залізничного транспорту", - сказав гендиректор "Укрзалізниці".

Як відомо, раніше в "Укрзалізниці" заявили про намір скоротити кількість поїздів і маршрутів з метою "оптимізації витрат".

Як повідомлялося, нещодавно служба матеріально-технічного постачання "Львівської залізниці" придбала 200 смітників ціною понад 5 тис. гривень кожен. При цьому, середня ринкова ціна вуличних урн коливається від 600 до 1000 гривень.  

У серпні "Укрзалізниця" після набуття розголосу у ЗМІ розірвала тендерну угоду на придбання позолочених мобільних телефонів.

Пізніше компанія скасувала через "непереборну силу" тендер із закупівлі золотих та срібних нагрудних значків на суму 279 тис. гривень.

У вересні державний монополіст через тендер закупив за бюджетні кошти 40 статуеток загальною вартістю 800 тис. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!