Азаров "порахував" тiньовий товарообiг

Середа, 7 грудня 2011, 11:51

Тiньовий товарообiг охоплює 40% внутрiшнього ринку України.

Про це заявив прем'єр-мiнiстр Микола Азаров, вiдкриваючи засiдання уряду в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Вiн зазначив, що майже на 29% ринку України працюють юридичнi особи, ще 31% займають "спрощенцi" i 40% "внутрiшнього ринку товарообiгу припадає на органiзований тiньовий ринок товару".

За словами Азарова, така тенденцiя призводить до появи на внутрiшньому ринку безлiчi неякiсних продуктiв харчування, зокрема, в нiшi дитячих продуктiв харчування, дитячих iграшок, предметiв одягу.

Реклама:

Прем'єр повiдомив про випадок у Феодосiї, що стався напередоднi, коли ТОВ ВКБ "Даля-ЛТД" здiйснювало поставки до дитячого садка продуктiв харчування, якi не вiдповiдали необхiдним стандартам якостi.

"I нiкому не було до цього дiла: нi мiськiй владi, нi управлiнню освiти в регiонi", - зазначив він.

Азаров також повiдомив, що державна iнспекцiя продовжує здiйснювати перевiрки якостi продукцiї згiдно з приписами на припинення виробництва.

Водночас, прем'єр зазначив, посилаючись на данi громадських органiзацiй, якi пiдприємства продовжують провадити свою дiяльнiсть, навiть пiсля отримання вiдповiдних приписiв iнспекцiї.

"Я вважаю, що чиновники, якi до цього причетнi, сьогоднi повиннi вийти зi своїх крiсел i вiдповiдати за законом", - заявив він.

Також прем'єр доручив представнику Генеральної прокуратури взяти на особистий контроль i здiйснити перевiрки за цими фактами порушення законодавства.

Азаров повiдомив, що наступного тижня уряд розгляне низку змiн до українського законодавства, щодо норм виробництва продуктiв харчування i контролю їх якостi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!