Янукович ветував новий механізм розрахунків за газ

Вівторок, 6 грудня 2011, 16:40

Президент Віктор Янукович ветував закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо розрахунків за природний газ та електричну енергію".

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Законопроектом пропонувалося введення поточних рахунків із спеціальним режимом використання, на які повинні перераховуватися кошти, що надходять як плата за послуги з питного водопостачання та поставлену теплову енергію для проведення розрахунків підприємствами теплоенергетики та водопостачання за спожитий газ та електричну енергію.

У глави держави є до закону низка зауважень, передає його прес-служба.

Реклама:

У запропонованих змінах до законів "Про питну воду та питне водопостачання" та "Про теплопостачання" є посилання на Національну комісію регулювання ринку комунальних послуг України.

Однак, згідно із законодавством, зазначену функцію виконує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, передає "Лігабізнесінформ".

Крім того, прийнятий парламентом закон штучно звужує перелік підприємств, для яких вводиться новий механізм проведення розрахунків, оскільки він виводить зі сфери його дії підприємства, які здійснюють водовідведення, а також виробництво і транспортування теплової енергії.

Глава держави також зазначив, що запропоновані зміни до закону "Про теплопостачання" містять повноваження одночасно двох органів влади щодо встановлення алгоритму розподілу коштів для суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність з виробництва теплової енергії.

Закон, що надійшов на підпис, не передбачає гарантій захисту поточних рахунків із спеціальним режимом використання.

На думку президента, це створює умови для зловживань шляхом звернення стягнення та зупинення операцій на таких рахунках з використанням механізмів судового процесу.

Глава держави запропонував Верховній раді відхилити зазначений закон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!