Ахметов буде видобувати половину вугілля у країні

Понеділок, 5 грудня 2011, 16:45

Після того, як вугледобувні підприємства "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит" будуть включені в структуру енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова, підприємства холдингу будуть видобувати близько 45% всього українського вугілля.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", згідно з даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості, три підконтрольні ДТЕК вугільних об'єднання за підсумками 11 місяців цього року видобули 20,8 млн тонн вугілля.

Зокрема, "ДТЕК Павлоградвугілля" видобула 13,95 млн тонн вугілля, "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу" - 3,87 млн тонн, а "ДПЕК Добропіллявугілля" - 2,99 млн тонн.

При цьому холдинг переміг у конкурсі з узяття в концесію на 49 років "Ровенькиатрацита" і "Свердловатрацита". Ці підприємства за звітний період видобули 6,85 млн тонн і 5,95 млн тонн вугілля відповідно.

Реклама:

З урахуванням того, що в цілому вуглевидобуток в країні за звітний період становив 75,71 млн тонн, частка п'яти перерахованих вугільних об'єднань становила 44,82%. Вони видобули понад 33 млн тонн.

З урахуванням підприємства Краснодонвугілля, яке не входить в ДТЕК, але входить у "Метінвест", також підконтрольний Ахметову, частка СКМ в загальному обсязі вуглевидобутку в Україні може досягти майже 50%.

За підсумками 11 місяців 2011 року Краснодонвугілля добув понад 5 млн тонн вугілля.

Зазначимо, що в січні-листопаді 2011 року вугледобувні підприємства України збільшили видобуток на 9,6% - до 75,71 млн тонн.

Як повідомлялося, 24 листопада Міненерговугілля передало підприємства "Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит" у концесію компанії "ДТЕК" Ріната Ахметова на 49 років. 

"Ровенькиантрацит" і "Свердловантрацит" входять до п'ятірки найбільших за обсягами видобутку вугілля підприємств країни. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: