Французи допоможуть "Укроборонпрому" модернізувати Мі-24

Понеділок, 5 грудня 2011, 12:47

Керівники ДК "Укроборонпром" і акціонерної компанії Sagem (Франція) 2 грудня у Парижі підписали додаткову угоду до контракту, укладеного у 2008 році за програмою модернізації бойових вертольотів Мі-24 для ЗСУ.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу ДК "Укроборонпром".

Згідно з повідомленням, підписаний документ дозволяє відновити реалізацію програми і забезпечити модернізацію українських вертольотів до рівня найсучасніших бойових машин.

З української сторони документ підписав Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Дмитро Саламатін.

Реклама:

Він високо оцінив досягнуті домовленості, які дозволять Україні "відчутно підвищити боєздатність і технічні можливості парку бойових вертольотів".

Для французької сторони була проведена презентація технологічних і виробничих можливостей українського ОПК.

"Запрошую французьких інвесторів до України. У нас створені всі умови для оперативного налагодження спільних виробництв у сфері високих технологій ОПК. Така діяльність дозволить нам створювати спільні проекти і виходити з ними на нові перспективні ринки", - наводить прес-служба слова Саламатіна.

Як повідомлялося, у жовтні 2008 року на той час міністр промислової політики Віталій Немилостивий повідомив, що українські і французькі підприємства оборонно-промислового комплексу спільно реалізовуватимуть проект модернізації бойового ударного вертольота Мі-24, який перебуває на озброєнні у Збройних силах України.

Передбачалося, що модернізований варіант Мі-24 матиме попит як на внутрішньому українському ринку – для потреб Збройних сил, так і на зовнішньому, зокрема, для участі в операціях ООН.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: