У Казахстані сумніваються, що зерновий пул з Україною буде створений

Понеділок, 5 грудня 2011, 12:21

Реалiзацiя iдеї створення тристороннього зернового пулу Казахстан-Росiя-Україна є наразi малоімовірним.

Таку думку висловив директор департаменту з управлiння ресурсами зерна "Продкорпорацiї" (казахстанський оператор закупiвлi зерна в держресурси) Сабiт Кашкiнбаєв пiд час вiдеомосту Астана-Москва-Київ з питань перспектив зернового пулу в понедiлок, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Сама iдея добра, але реалiзацiя її, звичайно, потребує величезної кiлькостi учасникiв, зокрема i залiзничних структур, i портових структур, i приватних структур трьох країн. I реалiзацiя, на мiй погляд, звичайно, сумнiвна, скажiмо так, на сьогоднi", - повiдомив вiн.

Водночас, вiн наголосив, що Казахстан готовий приєднатися до подальшого обговорення усiх варiантiв щодо реалiзацiї цiєї iнiцiативи.

Реклама:

Як повідомлялося, прем'єр-мiнiстр Микола Азаров, який перебував iз вiзитом у Казахстанi, запропонував повернутися до iдеї створення тристороннього причорноморського зернового пулу у форматi Україна-Казахстан-Росiя.

За прогнозом аграрних вiдомств трьох країн, в цьому сiльгоспроцi Росiя може експортувати близько 25 млн тонн зерна, Україна - 27 млн тонн, Казахстан - близько 15 млн тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: