Ахметов купив у Абрамовича два заводи

П'ятниця, 30 грудня 2011, 14:38

"Метінвест" Ріната Ахметова стане новим власником ПАТ "Євраз - Дніпродзержинський коксохімічний завод" і ВАТ "Євраз - Баглійкокс" (обидва-Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область).

Про це повідомляє "УкрРудПром" з посиланням на видання "Новини Дніпродзержинська". За інформацією видання, питання продажу активів принципово вирішено на переговорах в кінці минулого тижня.

В той же час "Українські новини", з посиланням на голову дніпропетровського обласного комітету профспілки металургів і гірників Василя Шевченко, повідомляють, що холдинг Ріната Ахметова та Вадима Новинського купив в російської Evraz Group Дніпродзержинський коксохімічний завод і коксохімічний завод "Баглійкокс".

Як пише ІА, на думку Шевченка, придбання "Метінвестом" Дніпродзержинського коксохімічного заводу дозволить врятувати його від ліквідації. "Я дуже радий і вдячний, що підприємство буде збережено", - сказав він.

Реклама:

У прес-службах Evraz Group і "Метінвесту" інформацію про угоду не коментують.

У свою чергу генеральний директор асоціації "Укркокс" Анатолій Старовойт повідомив "Українським новинам", що зазначеним підприємствам більше не загрожує закриття, проте не підтвердив факт угоди, пославшись на конфіденційність.

Evraz Group також контролює в Україні металургійний завод ім. Петровського і гірничорудну компанію "Суха Балка".

В кінці 2008 року Evraz Group завершила покупку "Сухої балки", Дніпропетровського металургійного заводу імені Петровського, коксохімічного заводу "Баглійкокса", "Дніпрококса" і 93,83% - Дніпродзержинського КХЗ, які до цього контролювалися співвласником Приватбанку Ігорем Коломойським.

Наразі 25,10% Evraz plc - холдингова компанія металургійного і гірничодобувного концерну Evraz, належить Олександру Абрамову, 12,55% - Олександру Фролову, бізнесмену Роман Абрамович - 35,32% і Коломойському - 4,56%.

СКМ Ахметова належить 71,25% "Метінвесту", "Смарт-Холдингу" Вадима Новинського - 23,75%, Clarendale Limited Володимира Бойка - 5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: