Міллер назвав Путіну ціну української ГТС - 20 мільярдів доларів. Оновлено

П'ятниця, 30 грудня 2011, 13:05

Україна оцiнила вартiсть своєї газотранспортної системи (ГТС) у 20 млрд доларів.

 

Про це заявив голова "Газпрому" Олексiй Мiллер.на зустрiчi з прем'єр-мiнiстром РФ Володимиром Путiним, передає "Інтерфакс-Україна".

Путiн поцiкавився, як українськi партнери оцiнюють вартiсть своєї газотранспортної системи.

"Заявочна сума значна, нашi українськi друзi назвали вартiсть ГТС України у розмiрi 20мiльярдiв доларів", - сказав Мiллер.

Реклама:

При цьому вiн зазначив, що ще потрiбно внести досить великi кошти для модернiзацiї ГТС.

"Зараз можна говорити лише про таку собi "вилку"оцiнки (того), якi кошти потрiбнi для модернiзацiї ГТС України, називаються цифри вiд 2-3 мiльярдiв євро до 7-8 мiльярдiв євро", - сказав Мiллер.

Окрім того, як випливає зі стенограми зустрічі Міллера та Путіна, "Газпром" оцінює пропозицію України щодо зниження ціни на природний газ в 9 млрд доларів на рік з розрахунку річного імпорту в обсязі 40 млрд куб. м. при цінах 2011 року.

За словами глави російського монополіста, українська сторона прив'язує зниження ціни до створення газотранспортного консорціуму (ГТК) за участю "Газпрому", передають "Українські новини".

При цьому він не сказав, чи йшла мова про участь у газовому консорціумі Європейського Союзу.

Нагадаємо, що влада України до останнього сподівалася на зниження цін на російське паливо та визнала, нарешті, провал газових переговорів з Росією, прийнявши державний бюджет на 2012 рік з урахуванням рекордно високої ціни на газ у розмірі 416 доларів за тисячу кубометрів.

Монополіст з експорту російського газу – "Газпром" заявив, що переговори продовжаться 15 січня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: