В Тігіпка пообіцяли підвищені пенсії вже із січня

Четвер, 29 грудня 2011, 17:53

З 1 січня 2012 року у зв'язку з прийняттям закону "Про Державний бюджет України на 2012 рік" будуть підвищуватися пенсійні виплати, розмір яких залежить від величини прожиткового мінімуму.

Про це повідомляє портал "Дело" із посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

"Це доплати до пенсій, розміри яких менше прожиткового мінімуму, розміри підвищень до пенсій ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань, додаткова пенсія особам, постраждалим внаслідок чорнобильської катастрофи, державна соціальна допомога на догляд, розміри надбавок до пенсій донорам, розміри пенсійних виплат шахтарям", - ідеться у повідомленні.

Перерахунок цих виплат здійснюється автоматично за матеріалами пенсійних справ, і виплата пенсій у нових розмірах буде проводитися вже з січня нового року.

Реклама:

Як відомо, середній розмір пенсій народних депутатів перевищує 15,7 тис. грн.

За даними Пенсійного фонду, станом на жовтень 2011 року середній розмір нардепівських виплат, який призначався за законом "Про статус народного депутата", досягав 15 тис. 717,1 грн.

В цілому ж таких VIP-пенсіонерів налічувалося в державі 950 осіб.

Для порівняння, середній розмір пенсійної виплати основній масі людей, що знаходяться нині на заслуженому відпочинку, а це майже 12,2 млн українців, які пішли на пенсію відповідно до базового закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", становив лише 1 тис. 129,54 грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: