Каськів "відкрив ворота" для Китаю. ВІДЕО

Середа, 28 грудня 2011, 14:50

Реалізація національного проекту "Повітряний експрес" відкриває шлях для стабільного багаторічного партнерства України і Китайської народної республіки.

Про це заявив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів у середу на церемонії відкриття будівництва Національного проекту "Повітряний експрес".

"Через сім місяців від початку співпраці з нашими китайськими партнерами, ми переходимо до практичної фази реалізації одного з одинадцяти національних проектів – до фази будівництва національного проекту "Повітряний експрес", - сказав він.

За словами Каськіва, це стало можливим "завдяки ефективній роботі команди, яка тут представлена, завдяки ефективній роботі наших партнерів, посольства".

Реклама:

"Зрозуміло, що Китай сьогодні належить до провідних економік світових, зрозуміло, що Китай сьогодні керує економічними процесами, які відбуваються з нашою країною, і ми вважаємо, що такий проект партнерства є особливим виявом довіри з розумінням потенціалу, статусу і можливостей України", - наголосив він.

У свою чергу присутній на церемонії губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк відзначив: "Тут будуть працювати як спеціалісти із Китаю, так і спеціалісти і працівники київського регіону і міста Києва. Практично всі питання щодо відведення земельних ділянок, щодо руху поїздів на сьогодні узгоджені і уже роботи розпочалися. Проект є і з сьогоднішнього дня дається йому старт".

Учасники поінформували також, що під час перемовин в Києві 26-28 грудня між Держінвестпроектом та представниками генерального підрядника будівництва, корпорації China National Machinery Industry Complete Engineering Corporation, сторонами були погоджені головні умови контракту щодо нацпроекту "Повітряний експрес" та шляхи його реалізації.

Технічний контракт включає низку головних інженерно-будівельних об’єктів проекту, зокрема, будівництво близько 5 км залізничної колії, авіаційно-залізничного комплексу на станції Київ-Пасажирський, естакади, залізничного шляхопроводу та обслуговуючої трансформаторної підстанції.

Як повідомлялося, кредитна угода на фінансування реалізації проекту "Повітряний експрес" між Експортно-імпортним банком Китаю та Держінвестпроектом була підписана 20 червня 2011 року в рамках візиту Голови КНР до України Ху Цзіньтао в Україну.

Угода передбачає надання коштів в розмірі до 372 млн доларів, проте очікується, що техніко-інженерні рішення, зокрема, зменшення довжини перону та перенесення точки примикання, дозволять зменшити заплановану суму на 10% та збільшити рентабельність проекту. Будівництво розраховане на термін до двох років.

Проект "Повітряний експрес" є стартовим у рамках пріоритету "Нова інфраструктура". Наступним етапом є будівництво дороги і мостового переходу в районі Подолу і будівництво Великої окружної дороги із виходом на Бориспільську трасу.

Загальна вартість проектів щодо розбудови інфраструктури Київської області – понад 2,5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: