Енергетики врятували Крим від відключень електрики - міністр

Вівторок, 27 грудня 2011, 16:04

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко 27 грудня в Севастополі урочисто відкрив реконструйовані підстанції "Сімферополь" і "Севастополь", а також модернізовану повітряну лінію електропередачі "Сімферополь-Севастополь", яку перевели на напругу 330 кВ.

Бойко привітав колег і кримчан з успішним завершенням проекту модернізації та реконструкції енергетичних об'єктів, пише газета "Дело".

"Я дуже задоволений, що енергетики зробили такий гарний подарунок і вдячний всім, хто брав у цьому участь. Я вважаю, що сьогоднішній об'єкт - станція і лінія - це запорука надійного розвитку кримського регіону та Севастополя, всіх жителів, які тут проживають. Сподіваюся на те, що у них будуть робочі місця і до них будуть надходити інвестиції. Я всіх вас вітаю з цією подією", - сказав він.

На думку міністра, переведення повітряної лінії електропередачі "Сімферополь-Севастополь" на напругу 330 кВ та реконструкція підстанцій підвищать надійність енергопостачання споживачів Криму.

Реклама:

"Важко переоцінити важливість пуску сьогоднішнього об'єкта, оскільки цей об'єкт дає можливість розвиватися економіці Криму, залучати інвестиції, здійснювати надійне енергопостачання. Тобто виконувати всі ті задачі, які ставить керівництво країни і керівництво Автономії перед своїм регіоном", - сказав Бойко.

Міністр підкреслив, що в Криму планомірно ведеться робота щодо реконструкції енергосистеми відповідно до завдань, які були поставлені в травні 2010 року під час робочої поїздки на півострів першого віце-прем'єра Андрія Клюєва.

"Ми сьогодні не зупиняємося на пуску цього об'єкта, продовжуємо роботу по закольцовке електричних високовольтних ліній по всій території Південного узбережжя. Це можна вважати фундаментом надійного енергопостачання, фундаментом майбутнього кільця. І ми будемо продовжувати цю роботу і далі", - підкреслив Бойко.

Він зазначив, що здійснення проекту дозволяє збільшити пропускну здатність електричних зв'язків "континентальна Україна - Крим" на 100 МВт, що забезпечить розвиток рекреаційного, промислового та комунально-побутового сектора економіки АР Крим на 10-15 років.

Міністр підкреслив, що переведення повітряної лінії "Сімферополь-Севастополь" на напругу 330 кВ зменшить ймовірність аварійних відключень споживачів, знизить втрати потужності в електричних мережах Кримської енергосистеми і буде сприяти видачі потужностей альтернативних джерел енергії - сонячних і вітроелектростанцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!