Україна направила до Іраку другий Ан-32

Вівторок, 27 грудня 2011, 13:27

Україна забезпечила постачання до Iраку другого літака з шести легких транспортних Ан-32, в рамках контракту обсягом понад 550 млн доларів на постачання iракському замовнику української вiйськової технiки.

Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Перший Ан-32 передали замовнику в листопадi.

Передання ще чотирьох лiтакiв, за даними держкомпанiї "Укрспецекспорт", заплановане на 2012 рiк: два лiтаки планується поставити на початку року, ще два - в другiй половинi року.

Реклама:

Голова держконцерну "Укроборонпром" Дмитро Саламатiн, який узяв участь у церемонiї передання авiатехнiки iракськiй сторонi, вiдзначив позитивний розвиток спiвробiтництва з Iраком у рамках реалiзацiї масштабного контракту, й висловив упевненiсть у його успiшному виконаннi українською стороною.

У 2009 роцi дочiрнє пiдприємство держкомпанiї "Укрспецекспорт" - держпiдприємство "Спецiалiзована зовнiшньоторговельна фiрма "Прогрес" - уклала контракт з Iраком на суму понад 550 млн доларів, який, як передбачається, має стати одним iз серiї угод, що готуються у сферi ВТС мiж Україною та Iраком.

Контракт передбачає постачання протягом 3-3,5 року понад 400 одиниць бронетехнiки, зокрема БТР-4, шести легких транспортних лiтакiв Ан-32, а також надання послуг iз ремонту авiацiйної технiки.

Серед основних виконавцiв контракту - Харкiвське конструкторське бюро машинобудування iм. Морозова (ХКБМ), Харкiвське конструкторське бюро двигунобудування (ХКБД), держпiдприємство "Завод iм. Малишева" (Харкiв), ДП "Антонов" (Київ).

Перша партiя бронетехнiки у складi 26 машин БТР-4, двох машин технiчного обслуговування i ремонту, двох тренажерiв для пiдготовки екiпажiв бронетранспортерiв надано iракському замовнику навеснi цього року.

Передання замовнику другої партiї бронетехнiки у складi 32 БТР-4 очiкується в сiчнi 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!