Під час новорічних свят українці викидають на смітник 470 мільйонів

Понеділок, 26 грудня 2011, 11:42 -

У новорічні свята українці викидають занадто багато їжі.

За результатами опитування агентства AgriSurvey Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ), до 12% продуктів харчування, закуплених міським населенням України до новорічного столу, не споживається і псується.

У грошовому еквіваленті стандартний святковий стіл з чотирьох дорослих та двох дітей у середньому викидає до смітника 90 гривень.

Разом по всьому міському населенню України витрати становлять близько 470 млн гривень.

Реклама:

За словами Тараса Гагалюка, директора агентства AgriSurvey УКАБ, під час опитування 54% респондентів вказали, що у них під час свят псується до 5% закуплених продуктів.

"Таким чином, в цій групі під час свят на смітник викидається кількість продукції еквівалентна 850 тонн ковбаси "Московської" або 2,5 тис тонн свинячого ошийка, або ж 4 тис л шампанського. Ще у 40% опитаних псується від 5% до 15% продукції, а це - еквівалент 300 тонн червоної ікри або 3,5 тис тонн твердого сиру, або ж 4 тис тонн масла", - стверджує Гагалюк.

Такі показники свідчать про те, що українцям є до чого прагнути в плані культури споживання.

У той же час, за даними Організації продовольства і сільського господарства ООН (FAO), щорічно у світі псується близько 1,3 млрд тонн продуктів харчування, а це близько однієї третини продукції, призначеної для споживання людьми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: