Думка експерта: Інвестори зараз змушені орієнтуватися на збереження позицій

П'ятниця, 23 грудня 2011, 16:30

Країни Європи є основними інвесторами в Україну, і ті проблеми, які переживає єврозона і побоювання, пов'язані із затяжною рецесією і девальвацією євро, природно, не додають оптимізму корпораціям, розташованим в Європі.

Таку думку висловив керівник відділу корпоративних фінансів і M&A компанії "Ернст енд Янг" в Україні Владислав Остапенко.

За його словами, зараз інвестори змушені орієнтуватися більше на збереження позицій, ніж на їх розширення шляхом придбань.

"Проте згідно з даними жовтневого звіту Capital Confidence Barometer, близько 41% компаній планують вчинення M&A угод протягом наступних 12 місяців, і їх основний фокус припадає на ринки, що розвиваються", - підкреслив Остапенко.

Реклама:

Крім того, він відмітив, що в даний момент ми бачимо послаблення інтересу до угод з боку великих європейських корпорацій, хоча зберігається інтерес з боку російського бізнесу, і зростає активність азіатських інвесторів.

"Ще однією категорією інвесторів, які збільшують свою активність, зараз є фонди прямих інвестицій - private equity. Згідно даними ІІІ кварталу 2011 року загальний обсяг не інвестованого капіталу фондів прямих інвестицій становить близько 400 млрд доларів, 2/3 з яких припадає на Європу", - наголосив експерт.

Також він зазначив, що фонди, які працюють в Україні, мають значний запас "пороху" для здійснення угод і активно розглядають інвестиційні можливості.

Нагадаємо, що за даними огляду ринку угод злиттів і поглинань, підготовленому компанією "Ернст енд Янг" у четвертому кварталі 2011 року сукупний обсяг угод M&A у світі скоротився на 14% у порівнянні з попереднім кварталом 2011 року і на 18% порівняно з четвертим кварталом 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!