Китай додатково викине 50 мільярдів на поглинання

П'ятниця, 23 грудня 2011, 16:10

Державний інвестиційний фонд Китаю China Investment Corp., обсяг якого нині досягає 410 млрд доларів, отримає додаткове фінансування у розмірі до 50 млрд.

Як повідомляє Reuters із посиланням на джерело, фінансування відбудеться після угоди між урядовими агентствами Китаю.

У ній йдеться про щорічне надання в управління CIC нових засобів, повідомили джерела, знайомі із ситуацією.

Таке фінансування може допомогти фонду швидше купувати закордонні активи, особливо у Європі.

Реклама:

За словами джерел, угода визначить довгострокову стратегію, згідно з якою CIC буде отримувати в управління кошти із китайських валютних резервів.

"Остаточний план капітальних вливань буде незабаром оприлюднено, і вони можуть становити 50 млрд доларів", - сказало джерело.

Вливання коштів стало можливим після появи планів створити новий 300-мільярдний механізм, який буде афілійований із Державним валютним управлінням Китаю.

Він відповідальний за управління валютними резервами країни, що досягають 3,2 трлн доларів.

Додаткові кошти дадуть CIC можливість для покупок у той період, коли привабливі європейські та американські активи можуть бути виставлені на продаж.

Зазначимо, що CIC діє незалежно від Центробанку. Представники фонду заявили у березні, що повністю інвестували всі його гроші і попросили в уряду більше коштів.

З кінця 2009 року китайські ЗМІ повідомляли, що CIC шукає 100-200 млрд доларів додаткових коштів, але повідомлення про те, як просувається справа, з'явилися лише зараз.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!