Fitch знизило рейтинги власника Укрсоцбанку

Середа, 21 грудня 2011, 10:37

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings у вівторок знизило рейтинги найбільшого італійського банку UniCredit SpA і пригрозило скоротити рейтинги семи інших італійських і декількох іспанських і французьких банків.

Довгостроковий рейтинг дефолту емітента фінустанови був скорочений з "А" до "А-", короткостроковий рейтинг дефолта емітента - з "F1" до "F2", при цьому прогноз для рейтингів залишився негативним, повідомляє агентство Reuters.

"Це зниження відображає суттєві ринкові і фундаментальні складності, з якими стикаються банки всього світу, особливо в Європі", - пояснили у Fitch.

UniCredit заявив, що Fitch переглянуло його рейтинги, як і рейтинги інших великих європейських банків, і загроза подальшого зниження викликана тим, що агентство переглядає суверенні рейтинги.

Реклама:

Агентство також поставило на "негативний перегляд" рейтинги семи інших італійських банків. У їх числі найбільший італійський роздрібний банк Intesa Sanpaolo, третій найбільший в країні банк Banca Monte dei Paschi di Siena і UBI Banca.

В Іспанії на "негативний перегляд" потрапили вісім банків, включаючи Banco Santander, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria і CaixaBank SA.

У Франції Fitch Ratings переглянуло до "негативного" із "стабільного" прогнози для Societe Generale, Groupe BPCE, Dexia Credit Local і La Banque Postale.

Як відомо, 14 грудня Fitch знизило рейтинги п'яти великих європейських банків, включаючи французький Credit Agricole.

Також минулого тижня агентство скоротило прогноз вищого рейтингу Франції до "негативного".

16 грудня Fitch поставило на "негативний перегляд" суверенні рейтинги Італії, Бельгії, Іспанії, Словенії, Ірландії та Кіпру, вказавши на негативний вплив кризи єврозони на економічну і фінансову стабільність.

Standard & Poor's поставило Францію та 14 інших країн єврозони на перегляд на початку грудня.

Як відомо, група UniCredit представлена в Україні двома фінустановами - Укрсоцбанком (ПАТ "Укрсоцбанк") і Унікредит Банком (ПАТ "УніКредит Банк").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: