Ахметов займеться заправками для електромобілів

Вівторок, 20 грудня 2011, 20:24

ДТЕК має намір створити мережу заправок для електромобілів, реалізовувати проект буде енергопостачальна компанія "Київенерго".

Про це стало відомо в ході презентації електромобіля Mitsubishi i-MiEV, який почав ввозити в країну Торговий дім "НІКО", передає "ЛігабізнесІнформ".

ДТЕК і ТД "НІКО" підписали меморандум про співпрацю для вивчення перспектив розвитку ринку електромобілів в Україну.

За словами гендиректора ТД "НІКО" Андрія Нагнибіди, це перший офіційно ввезений в Україну електромобіль.

Реклама:

Він буде використовуватися для тестування в українських умовах.

Перша тестова партія i-MiEV буде закуплена ДТЕК для використання у власному автопарку. П'ять електромобілів буде експлуатуватися в Києві і п'ять - у Донецьку.

Вартість моделі становить близько 50 тис доларів.

У салонах дилерів новинка з'явиться через півроку. У 2012 році компанія планує завезти близько 50 електромобілів.

Одного заряду акумуляторної батареї електромобіля достатньо для подолання 150 км. Повна зарядка акумуляторів відбувається за 6-8 годин від домашньої розетки з напругою 220 Вольт.

Експрес-зарядку електромобіля до 80% можна здійснити за 30 хвилин на спеціальних заправних станціях.

Відповідно заяви ДТЕК, її співробітництво з ТД "НІКО" щодо створення ринку електромобілів в Україну почалося в середині 2011 року.

Зараз після ввезення в країну десяти Mitsubishi i-MiEV ДТЕК проведе дослідження з їх експлуатації в міських умовах (у Києві та Донецьку).

Зокрема, компанії вивчать результати експлуатації електромобілів і зарядної інфраструктури, а також можливості для інтеграції електромобілів в роботу електромереж.

Отримані аналітичні дані планується передати профільним міністерствам і відомствам, зокрема Міністерству інфраструктури, Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Держагентству з енергоефективності та енергозбереження України.

Відзначається, що в перспективі це допоможе створити концепцію впровадження індивідуального електротранспорту у великих містах України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: