Каськів планує вийти на 7,5 мільярда доларів інвестицій до кінця року

Вівторок, 20 грудня 2011, 16:10

Україна за три квартали 2011 року залучила прямі іноземні інвестиції на 5,5 млрд доларів, і до кінця року цей показник має вийти на 7,5 млрд доларів.

Про це заявив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів, передає кореспондент "Економічної правди".

"За даними Національного банку України, прямі іноземні інвестиції у січні-жовтні 2011 року становили 5,5 млрд доларів. Це на 35,7% вище, ніж за аналогічний період 2010 року. І якщо така тенденція збережеться і в останньому кварталі, то сумарний обсяг інвестицій за рік, як ми і очікували, повинен досягти 7,5 млрд доларів", - сказав він.

При цьому Каськів відзначив, що Держнацпроектів за 7 місяців роботи і до сьогодні фізично законтрактувало 450 млн доларів. Також підписані рамкові угоди про реалізацію національних проектів на 3,7 млрд доларів.

Реклама:

У 2012 році обсяг прямих іноземних інвестицій в Україну має сягнути 10 млрд доларів, третину з яких забезпечить Держнацпроектів.

"Ми вважаємо, що на наступний рік є абсолютно реальним досягнути показника в 10 млрд доларів інвестицій і в рамках національних проектів ми вважаємо абсолютно реальною є планка десь в межах 3,5 млрд доларів", - наголосив він.

Як відомо, Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами було створене указом президента від 12 травня 2011 року. Нині статус національних мають 15 проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: