Каськів відкрив "єдине вікно" для інвесторів

П'ятниця, 2 грудня 2011, 10:10

Національне агентство з інвестицій та управління нацпроектами запустили механізм отримання іноземними інвесторами дозвільних документів в одному місці - "єдиного вікна".

Про це повідомляє прес-служба Держінвестпроекту з посиланням на Сергія Євтушенка, керівника InvestUkraine - структурного підрозділу цієї організації.

"Через наш механізм інвестор зможе отримати інформаційні, аналітичні, юридичні послуги, підтримку в організації візитів, послуги з вибору майданчиків для інвестицій, допомогу у взаємодії з місцевою владою та пост-івестиційну підтримку", - запевнив Євтушенко.

"За нашими попередніми підрахунками принцип "Єдиного інвестиційного вікна" здатний скоротити шлях інвестора до ринку з 2-3 років до 6-9 місяців. Впродовж наступного року ми очікуємо успішно привести на ринок України 10 крупних міжнародних компаній, залучити до 2 млрд євро прямих іноземних інвестицій та забезпечити створення мінімум 3 тис робочих місць", - зазначив керівник InvestUkraine Сергій Євтушенко.

Реклама:

Він додав, що на тлі світової фінансової кризи, інвестори обирають лише найбільш комфортні умови для роботи. "Україна змушена конкурувати з іншими країнами за таких інвесторів, конкурувати з Туреччиною, Польщею, Росією, Болгарією".

InvestUkraine для сприяння залученню інвестицій в Україну, використовуватиме поетапну модель, яка складається з 7 кроків: опрацювання запиту потенційного інвестора, аналіз ринку за запитом, підготовка інвестиційної пропозиції, візити з інвестором на потенційні майданчики, структурування угоди, запуск погодженого проекту та пост-інвестиційна підтримка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!