Навіть підвищення тарифів на газ не гарантує відновлення траншів від МВФ - ЗМІ

Субота, 17 грудня 2011, 14:37

Сьогодні Україна в переліку пріоритетів МВФ не числиться, і після тривалих переговорів з РФ зовсім не факт, що лише підвищення газових тарифів, навіть якщо б воно й відбулося, вистачило б для відновлення траншів.

Про це пише тижневик "Дзеркало тижня. Україна".

Оскільки "московським пряником" українську владу заманили досить "вчасно", вона опинилися біля розбитого корита і в переговорах з Фондом про відновлення його фінансування в рамках підписаної влітку минулого року програми stand-by на $ 16 млрд (за нею було можливе виділення ще близько $ 11 млрд).

"Очевидно, що без газового "козиря" у рукаві (що, як з’ясувалося, став дулею у чужій кишені) офіційний Київ був би значно поступливіший у переговорах з місіонерами з Вашингтона у питанні, на жаль, необхідного підвищення тарифів на газ для населення. Інша річ, що і конформізм з боку Вашингтона на той час уже теж значно знизився", - пише видання.

Реклама:

Отож, на думку журналістів, тепер, якщо не вийде домовитися з Росією про нижчу ціну на газ, навіть вимушене в такому випадку підвищення тарифів зовсім не означає автоматичне поновлення співпраці з МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!