В "Укрзалізниці" кажуть: без реформи високих зарплат не буде

Субота, 17 грудня 2011, 10:52

Реформа залізничної галузі - єдина можливість істотно поліпшити медичне обслуговування працівників та підвищити заробітну плату.

Про це заявив гендиректор "Укрзалізниці" Володимир Козак під час VI з'їзду профспілки залізничників і транспортних будівельників, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Держадміністрації залізничного транспорту.

За його словами, про це свідчить досвід країн, де вже відбулося реформування, і тих, які йдуть цим шляхом.

"РЖД майже за 12 років реформування вдалося більш ніж удвічі підвищити заробітну плату залізничникам, а медицина вийшла на рівень рентабельності. Поліпшення медичного обслуговування і підвищення зарплати мінімум удвічі є і нашим основним завданням", - зазначив Козак.

Реклама:

Він назвав недостатнім існуючий нині середній рівень заробітної плати залізничників у 3600 грн. при складних умовах роботи.

Перспективи ж збільшення посадових окладів і премій глава області бачить тільки в реформуванні галузі.

"Звичайно, я не задоволений, мінімум удвічі потрібно підвищувати заробітну плату. І ми разом повинні знайти механізми та інструменти такого підвищення", - заявив генеральний директор Укрзалізниці.

Як відомо, раніше Верховна рада прийняла в першому читанні проект закону № 9337 про особливості назви Державного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування.

Закон визначає правові, економічні та організаційні особливості створення державного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування.

Зокрема, згідно з документом, товариство створюється як публічне акціонерне, 100% акцій якого закріплюються в держвласності.

Рішення про створення товариства приймається Кабінетом міністрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: