За два роки Україна відмовиться від імпортного м'яса

Середа, 14 грудня 2011, 18:41

Перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку й торгівлі Андрій Клюєв прогнозує припинення імпорту м'яса до 2014 року.

Про це він повідомив на прес-конференції у середу, повідомляє агентство "Українські новини".

"У найближчі 2 роки перестанемо завозити м'ясну продукцію", - сказав він.

Перший віце-прем'єр підкреслив, що скорочення імпорту сільгосппродукції, і в першу чергу м'яса, є одним із пріоритетів державної політики.

Реклама:

Клюєв додав, що здійснити подібний прогноз допоможе низка заходів щодо підтримки вітчизняних виробників м'яса - компенсація відсотків за кредитами для реалізаторів проектів з будівництва великих тваринницьких ферм, сприяння одержанню кредитних ресурсів галуззю.

Перший віце-прем'єр додав, що іншим важливим пріоритетом держави в розвитку сільського господарства є стимулювання вирощування зернових культур з метою збільшення експорту цієї продукції.

Клюєв зазначив, що у раз успішної реалізації урядових програм, очікується одержання до 2015 року врожаю зернових у розмірі 80 млн тонн.

Як повідомлялося, раніше Міністерство економічного розвитку й торгівлі ініціювало продовження ліцензування імпорту м'яса птиці, сала й засобів захисту і регуляторів росту рослин на 2012 рік.

В 2011 році Кабмін увів ліцензування імпорту м'яса птиці, сала й засобів захисту рослин, в 2010 році ліцензування імпорту м'яса й м'ясних субпродуктів було скасоване.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!