Клюєв помітив активізацію рейдерів в Україні

Середа, 14 грудня 2011, 17:33

Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, який очолює міжвідомчу комісію із боротьби з рейдерством, висловив стурбованість зростанням спроб незаконного захоплення цілих підприємстві за підсумками листопада.

Про це він сказав на прес-конференції у середу, пише газета "Дело".

"Це справжнісінький бандитизм. Це захоплення чужого майна. І в листопаді йде сплеск бандитизму", - зазначив перший віце-прем'єр.

За його словами, основою для проведення рейдерської атаки є змичка нечистих на руку чиновників, правоохоронних органів та суддів.

Реклама:

У зв'язку з цим Клюєв пообіцяв дати відсіч рейдерам, причому багатьох чекає кримінальне покарання.

"Всі вони сядуть у в'язницю. Цим ми трошки зіб'ємо накал, щоб іншим не кортіло", - заявив Клюєв.

Водночас, найближчий соратник президента Януковича не уточнив, хто стоїть за рейдерськими атаками, але попросив звертатися до антирейдерської комісії і запевнив у блискавичності реакції на факти рейдерства.

Раніше прес-служба Клюєва поширила повідомлення, в якому було сказано, що в листопаді до комісії надійшло 200 скарг на рейдерів.

Рейдерські схеми захоплення підприємств, як правило, відбуваються через акціонерний капітал, кредиторську заборгованість, органи управління та оспорювання підсумків приватизації.

Найбільш привабливими для рейдерів є підприємства легкої, лікеро-горілчаної промисловості, сільського господарства та готельного бізнесу.

Восени у ЗМІ з'явилося багато повідомлень про обшуки і "маски-шоу" в компаніях, яким приписують зв'язки із представниками опозиції.

Силовики обшукували офіси "Фокстрот", "Епіцентр", "Інком" та інших компаній.

У пресі також з'являлися повідомлення, що деяким підприємствам пропонують добровільно "поділитися бізнесом".

Опозиція вважає, що за рейдерськими атаками стоять представники влади, оскільки президент Янукович монополізував владу в країні і встановив тотальний контроль за судовою системою.

У такій ситуації чиновники, без санкції згори, не посміли б йти в рейдерську атаку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: