Fitch погіршило прогнози рейтингів чотирьох європейських країн

Вівторок, 13 грудня 2011, 20:05 -

Рейтингове агентство Fitch Ratings у вівторок переглянуло прогнози кредитних рейтингів Болгарії, Латвії, Литви та Чехії із пониженням з "позитивного" до "стабільного".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Fitch.

В агентстві пояснили, що ця дія викликана погіршенням перспектив економічного зростання по всій Європі через боргову кризу.

"Сильний взаємозв'язок економіки та фінансових систем означає, що зниження прогнозів економічного зростання і підвищена фінансова напруженість в єврозоні несприятливо позначаються на країнах Центральної та Східної Європи", - заявив керуючий директор аналітичної групи Fitch із суверенних рейтингів у регіоні Європи, Близького Сходу і Африки Ед Паркер, якого цитує прес-служба агентства.

Реклама:

Водночас, Fitch підтвердило суверенні рейтинги Болгарії та Латвії на рівні "BBB-", Литви – на рівні "BBB" і Чехії – на рівні "А+".

Як відомо, в останньому економічному огляді Fitch, опублікованому в понеділок, прогноз зростання ВВП єврозони на 2012 рік переглянутий до 0,4% з жовтневих 0,8% і червневих 1,8%.

Оцінка зростання економіки Болгарії на 2012 рік знижена з червневих 3,8% до 2,3% в останньому огляді, Чехії - з 2,3% до 0,7%, Латвії - з 3,5% до 2,5%, Литви - з 3,8% до 2,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: