Уряд Греції скоротить витрати, але не підвищить податки

Понеділок, 12 грудня 2011, 20:09

Греція не буде знову підвищувати податки заради досягнення цільових показників бюджету, але хоче продовжити скорочувати урядові витрати.

Про це заявив міністр фінансів країни Евангелос Венізелос, повідомляє агентство Reuters.

Він також сказав, що країна не може дозволити собі проводити вибори, поки не завершить переговори з кредиторами і не доб'ється нової програми фінансової допомоги Афінам розміром 130 мільярдів євро, узгодженої в жовтні.

"Ми не можемо і не повинні приймати нових податкових заходів. Нам потрібно продовжити скорочення витрат", - сказав він.

Реклама:

Міністр також сказав, що країна вже через кілька днів досягне угоди зі Швейцарією про боротьбу з ухиляннями від сплати податків.

У понеділок Греція почала переговори з Євросоюзом, Міжнародним валютним фондом і банкірами про новий план фінансової допомоги економіці країни для боротьби з кризою.

"Країна не може собі дозволити розгорнути передвиборчий сезон, коли нам все ще потрібно завершити ці процедури", - сказав Венізелос.

Афіни попередньо запланували дострокові вибори до парламенту на 19 лютого і хочуть завершити до кінця січня переговори про пролонгацію бондів, яка є частиною програми порятунку країни від боргового дефолту.

Греція, у якій у 2010 році почалася криза суверенних позичальників в єврозоні, насилу уникнула банкрутства в листопаді, після того як лідери Євросоюзу і МВФ схвалили надання їй чергового кредитного траншу у 8 млрд євро, незважаючи на слабкі фінансові результати і повільні реформи.

Втомлені від фінансової кризи і високого безробіття греки сподіваються на те, що уряд технократів на чолі з Лукасом Пападемосом виправить помилки багатьох років життя на широку ногу і виведе країну на шлях економічного відновлення.

У жовтні афіняни масово відмовлялися працювати і саботували збір нового податку на нерухомість у відповідь на заходи влади щодо затягування поясів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!