Італія розмістила векселі на 7 мільярдів євро

Понеділок, 12 грудня 2011, 13:40

Італія розмістила векселі з терміном обігу в один рік на 7 млрд євро, що відповідає максимально запланованому обсягу.

Про це йдеться у повідомленні агентства Bloomberg, передає "Коммерсант".

За даними агентства, вартість запозичення для країни знизилася завдяки схваленню урядом країни нового економічного плану обсягом 30 млрд євро.

Італійський Мінфін розмістив папери під 5,952% річних, попит на які перевищив пропозицію в 1,92 рази.

Реклама:

На попередньому аукціоні з продажу векселів з аналогічним терміном обігу, що відбувся 10 листопада, прибутковість становила 6,087% річних, що є максимумом за 14 років, книга заявок на папери була перепідписана в 1,99 рази.

Прибутковість десятирічних облігацій Італії в понеділок становить 6,57% річних, спред прибутковості цих паперів щодо німецьких бондів з аналогічним терміном обігу - 4,5 процентного пункту.

Нагадаємо, що уряд нового прем'єр-міністра Італії Маріо Монті 4 грудня схвалив економічний план, що передбачає вживання заходів для збільшення бюджетної виручки і стимулювання економіки до зростання.

Довіра інвесторів до планів нового італійського уряду дозволило дещо знизити прибутковість облігацій країни, відзначають експерти.

У наступний раз довіру інвесторів до економіки Італії буде протестовано 14 грудня, коли країна проведе аукціон з розміщення п'ятирічних облігацій на 3 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!