Фірташ остаточно відвоював свого угорського трейдера

Вівторок, 8 листопада 2011, 20:40

Апеляційний суд Угорщини виніс остаточне рішення, яке підтвердило, що продаж компанії Emfesz за 1 долар в квітні 2009 року юридично не відбувся.

Цим рішенням Апеляційного суду відхиляється апеляція Іштвана Гоці проти рішення Міського суду, винесеного 30 березня 2011 року, повідомляє прес-служба Дмитра Фірташа.

Апеляційний суд підтвердив, що у Гоці не було належної довіреності на момент, коли він продав компанію Emfesz без відома її легітимного власника, компанії Mabofi, своєму помічникові, Тамаш Газда та зареєстрованої в Швейцарії компанії РосГаз АГ.

Коментуючи рішення Апеляційного суду, керуючий директор Group DF і власник Mabofi Роберт Шетлер-Джонс заявив: "Після того, як ми відновимо права власності над Emfesz і отримаємо повний доступ до наших офісів і документів компанії, нам потрібно буде докладно вивчити, що відбувалося з компанією протягом останніх двох з половиною років".

Реклама:

"У 2008 році Emfesz була найбільшим в Угорщині незалежним газовим трейдером, який постачав більше 20% всього газу на внутрішній ринок країни. Її оборот обчислювався в 1 мільярд доларів. Станом на той день, коли компанія була продана за 1 долар, на її рахунках перебувало близько 150 мільйонів доларів".

"Компанія знаходиться на межі фінансового колапсу, розгубивши всі свої ліцензії на торгові операції з газом і всіх своїх клієнтів", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, компанія Mabofi Holdings Ltd, яка на 100% належить Group DF, вже довгий час оскаржує здійснений Іштваном Гоці продаж її власності в Emfesz фірмі Rosgas AG за 1 долар.

17 листопада 2010 року Верховний суд Угорщини підтвердив, що Угорський енергетичний офіс (ВЕО), національний регулятор енергетики, діяв незаконно, схваливши в квітні 2009 році продаж Emfesz фірмі Rosgas AG.

ВЕО призупинив з 13 січня 2011 ліцензію Emfesz на торгівлю газом на період 90 днів.

У встановлений законом термін до 16 березня 2011 року компанія не звернулася до регулятора із проханням про повернення ліцензії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!