Азаров наказав повернути Пенсійному фонду 6 мільярдів

Вівторок, 8 листопада 2011, 14:18

Кошти в сумі 6 млрд грн., які були стягнуті з рахунків Пенсійного фонду за рішенням судів для виплати пільг і пенсій, повинні бути відновлені.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на представленні нового голови Державної податкової служби Олександра Клименка у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Прем'єр заявив, що відповідна робота повинна бути проведена за рахунок детінізації національної економіки.

Азаров зазначив, що виконання цих судових рішень "створює величезну проблему як для бюджету Пенсійного фонду, так і для бюджету країни".

Реклама:

"Перед нами стоїть дилема: або комусь пенсії не платити, або якісь пільги скоротити або припинити зарплати медикам платити. Або все ж напружитися, і все ж ці 6 млрд грн. додатково за рахунок боротьби з тіньовою економікою зібрати. Звісно, ми приймаємо рішення, що потрібно це завдання вирішити", - заявив Азаров.

При цьому він нагадав, що дефіцит Пенсійного фонду в 2011 році становить 55 млрд грн.

За словами прем'єра, виведення зарплати з тіні, сплата пенсійних внесків усіма, хто повинен це робити, є одним із важливих завдань, які сьогодні стоять перед державою і Державною податковою службою зокрема.

"Тоді ми зможемо і пенсію підняти, і поліпшити соціальне забезпечення всіх категорій, які фінансуються з бюджету. Робота із тіньовою зарплатою, із виплатою заробітної плати в конверті - це прямий ваш обов'язок", - підкреслив глава уряду.

Як повідомлялося, з початку 2011 року судами України з рахунків Пенсійного фонду стягнуто за рішеннями судів 5,9 млрд грн. на користь 2,5 млн пенсіонерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!