До 2016 року мобільний трафік зросте удесятеро - експерти

Понеділок, 7 листопада 2011, 13:55

Число абонентів мобільного широкосмугового Інтернету буде збільшуватися на 60% на рік і зросте до 2016 року майже до 5 млрд в з 900 млн в 2011 році.

При цьому користувачі, які живуть на території, що займає менше 1% поверхні планети, будуть генерувати 60% усього мобільного трафіку даних.

Такий прогноз міститься у новому звіті компанії Ericsson, присвяченому дослідженню тенденцій зростання трафіку в мобільних мережах, повідомляє портал "Дело".

Дослідження базується на результатах вимірювань в працюючих мережах по всьому світу, що проводяться протягом кількох останніх років.

Реклама:

"Останній наш звіт показує, що все більше число людей і компаній отримують значимі переваги від використання мобільних пристроїв, ШПД і хмарних сервісів", - відзначив голова глобального підрозділу "Мережі" компанії Ericsson Йохан Вайберг.

Згідно з дослідженням компанії, сьогодні 50% українських користувачів мережі регулярно дивляться короткі відео-кліпи, а 39% "мережевих українців" постійно дивляться тривалі відео-ролики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!