Грузія погодилася пустити Росію в СОТ

Четвер, 3 листопада 2011, 11:24

Росія і Грузія розв’язали всі спірні питання щодо СОТ.

"Аудит даних про торгівлю здійснюватиме незалежна компанія, яка також допомагатиме митним службам двох країн. З 153 країн-членів Грузія була останньою країною, яка не давала згоди на вступ Росії до Світової організації торгівлі. Тепер всі обмеження знято", - повідомляє російський телеканал "Вести 24", передає УНІАН.

Як заявив глава російської делегації на переговорах зі вступу Росії до СОТ Максим Медвєдков, проект угоди не виходить за рамки принципової позиції Москви і не суперечить нормам СОТ.

Керівник грузинської делегації на переговорах зі вступу Росії до СОТ, заступник міністра закордонних справ Сергій Капанадзе в ніч на четвер вилетів до Женеви для уточнення інформації про згоду Москви підписати з Тбілісі документ, запропонований швейцарською стороною.

Реклама:

"Ми вночі через російські ЗМІ дізналися про згоду Москви підписати запропонований швейцарською стороною варіант документа, з яким грузинська сторона погодилася минулого тижня. Якщо це так, то це означає, що російська сторона згодна створити механізм двокомпонентного моніторингу всіх вантажів, що перетинають кордон між Грузією і Росією", - сказав Капанадзе.

За його словами, цей моніторинг передбачає розміщення міжнародних спостерігачів на початку і в кінці трьох торгових коридорів і електронний обмін інформаціями.

"Ці торгові коридори починаються від річки Псоу і до міста Зугдіді, від Рокського тунелю і до міста Горі і на КПП "Верхній Ларс" – "Казбегі". Міжнародні монітори контролюватимуть всі вантажі, що пересуваються на початку і кінці цих коридорів", - сказав Капанадзе.

Він відзначив, що якщо інформація, поширена ЗМІ, відповідає дійсності, він обговорить зі швейцарськими і російськими представниками технічні питання підписання документа.

"Все має дійти до фіналу і всьому треба поставити крапку до 10 листопада", - сказав Капанадзе.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: