Євро може обвалитися іще до Різдва

Неділя, 27 листопада 2011, 11:17

Євро як валюта може зазнати краху до католицького Різдва, якщо на рівні Євросоюзу не будуть ужиті адекватні антикризові заходів.

Про це заявив відомий французький економіст, екс-голова Європейського банку реконструкції та розвитку Жак Атталі, повідомляє РИА "Новости".

"Питання тепер в тім, чи буде євро як і раніше існувати на Різдво. Залишається лише один шанс з двох, що єдина валюта збережеться до цього часу або що, принаймні, вона перебуватиме в процесі руйнування", - сказав він.

На думку Атталі, для того, щоб запобігти краху євро, необхідно дозволити Європейському центральному банку скуповувати держоблігації країн єврозони, що опинилися в кризі, позбавити їх частини фінансового суверенітету за допомогою введення наднаціонального контролю за бюджетом, а також внести необхідні зміни до законодавства ЄС.

Реклама:

"Ось такі ці три сходинки (антикризових заходів). Першу можна звести за п'ять хвилин, другу за тиждень, третю - через шість місяців. Але починати зводити всі три необхідно одночасно. Інакше, ми йдемо до катастрофи", - зазначив економіст.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!