Івано-Франківська облрада придумала, де взяти гроші для "чорнобильців"

Субота, 26 листопада 2011, 13:24

Івано-Франківська облрада для пошуку коштів для чорнобильців вимагає позбавити персональних пенсій тих, хто працював на керівних посадах в КДБ, КПРС і ВЛКСМ.

 Як повідомили УНІАН у фракції "Свобода" обласної ради, відповідне звернення щодо виплати пільг, компенсацій та інших соціальних гарантій потерпілим внаслідок аварії на ЧАЕС схвалено на сесії облради.

У документі висловлюється солідарність з чорнобильцями та іншими соціально незахищеними категоріями населення у боротьбі за їхні визначені законом соціальні права.

Зокрема, у своєму зверненні депутати вимагають від Генеральної прокуратури вжити заходів щодо забезпечення належної реалізації норм закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" та усунення порушень.

Реклама:

Також депутати вимагають притягнути до кримінальної відповідальності посадових осіб міністерства соціальної політики та Пенсійного фонду, які допустили умисне невиконання судових рішень щодо перерахунків і виплат пенсій чорнобильцям або перешкоджали виконанню цих рішень.

Також вимагається притягнути до кримінальної відповідальності посадових осіб Міністерства соціальної політики та Пенсійного фонду, в діях яких містяться ознаки злочину, передбаченого статтею 365 Кримінального кодексу – перевищення влади або службових повноважень.

Івано-Франківська облрада також вимагає від Верховної Ради запровадити єдиний державний електронний реєстр громадян, для яких законодавством передбачені пільги, компенсації та інші соціальні гарантії, з відкритим доступом до основних даних кожного пільговика та посилити кримінальну відповідальність за незаконне отримання статусу пільговика.

Крім того, вимагається монетизувати частину пільг і компенсацій та припинити фінансування установ, які замість виконання своїх зобов'язань щодо пільговиків, спрямовують кошти на власні потреби.

Облрада також пропонує позбавити персональних пенсій, пільг та інших привілеїв усіх, хто отримує їх за свою діяльність на керівних посадах у КДБ, КПРС і ВЛКСМ, а також встановити пряму залежність розміру пенсії від стажу роботи та допустиме п'ятикратне співвідношення між максимальною і мінімальною пенсіями.

Також вимагається негайно відкликати "антинародний" законопроект "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!