Moody's опустило рейтинг Угорщини нижче інвестиційного рівня

П'ятниця, 25 листопада 2011, 09:54

Агентство Moody's Investors Service знизило рейтинг Угорщини на один щабель з "Baa3"до "Ba1" із "негативним" прогнозом, опустивши його нижче інвестиційного рівня.

Moody's знизило рейтинг Угорщини із посиланням на невизначеність щодо можливості країни досягти поставлених бюджетних цілей, а також на зростання вартості обслуговування держборгу і на погіршення середньострокових перспектив зростання, повідомляє агентство Reuters.

Як відомо, минулого тижня Угорщина звернулася до Міжнародного валютного фонду та Європейського Союзу із запитом про можливість фінансової допомоги, після того як національна угорська валюта - форинт - впала до рекордно низького рівня по відношенню до євро на тлі попередження агентства Standard & Poor's, що Будапешт може втратити свій інвестиційний рівень кредитного рейтингу.

Зниження рейтингу агентством Moody's може відновити тиск на форинт, який завершив торги на рівні 312,37 форинта за 1 євро в четвер, і штовхнути вгору прибутковість за держоблігаціями далі від рівня максимуму 2,5 років - вище 8%.

Реклама:

У середу агентство S&P заявило, що відкладе до кінця лютого 2012 р. рішення про можливе зниження рейтингу Угорщини до рівня нижче інвестиційного в очікуванні переговорів з МВФ/ЄС про програму допомоги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: