Український експорт: вікно відкривається?

Коломойський виграв тендер сам у себе

Середа, 23 листопада 2011, 14:11

Оператор нафтотранспортної системи компанія ПАТ "Укртранснафта" за підсумками тендеру обрала компанію "Укртатнафта" для переробки близько 300 тис тонн нафти сорту Azeri Light на давальницьких умовах.

Про це сказано в повідомленні компанії, передає УНІАН.

За цією інформацією, вартість акцептованої пропозиції становила: для послуг з переробки нафти - 496 гривень за тонну, для послуг із зберігання світлих і темних нафтопродуктів, які будуть отримані в результаті переробки, - 1 гривня за тонну на добу.

Отримані в результаті переробки нафтопродукти компанія планує реалізовувати на внутрішньому ринку України.

Реклама:

У торгах також брали участь 2 інших українських заводи "Нафтохімік Прикарпаття" (Надвірна, Івано-Франківська область) і нафтопереробний комплекс "Галичина" (Дрогобич, Львівська область), які, як і "Укртатнафта", контролюються групою компаній афілійованих із Приватбанком Ігоря Коломойського.

"Нафтохімік Прикарпаття" запропонував вартість переробки 523 гривні за тонну, НПК "Галичина" - 531 гривню за тонну.

Нагадаємо, що 100% акцій "Укртранснафти" належить НАК "Нафтогаз Україна".

Менеджмент "Укртранснафти" також близький до співвласника Приватбанку Ігоря Коломойського.

Зараз переробку нафти для НАКу на давальницьких умовах здійснює Лисичанський НПЗ.

Проте 13 вересня 2011 року голова правління оператора національної нафтотранспортної системи "Укртранснафта" Олександр Лазорко повідомив, що НАК "Нафтогаз України" планує розпочати давальницьку переробку азербайджанської нафти на потужностях Кременчуцького нафтопереробного заводу.

За його словами, нафта за давальницькою схемою буде транспортуватися "Нафтогазом" за маршрутом МНТ "Південний" - Кременчуцький НПЗ.

У серпні поточного року Національна комісія регулювання електроенергетики затвердила для "Укртранснафти" тариф на транспортування нафти за новим маршрутом МНТ "Південний" - Кременчуцький НПЗ на рівні 19,2 гривні за тонну.

Протяжність маршруту становить 495 кілометри.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: