Продаж 50% "Закарпаттяобленерго" стартує зі 135 мільйонів

Понеділок, 21 листопада 2011, 14:04

Початкова цiна продажу державного пакета акцiй обласної енергопостачальної компанiї ПАТ "Закарпаттяобленерго" у розмiрi 50% статутного капiталу на приватизацiйному конкурсi становить 135 млн грн.

Вiдповiднi умови проведення конкурсу затверджені згiдно з розпорядженням Кабiнету мiнiстрiв №1162 вiд 2 листопада, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згiдно з ними, учасник конкурсу з купiвлi акцiй енергопостачальної компанiї має три останнi роки або самостiйно передавати та постачати електроенергiю в обсязi щонайменше 30% вiд обсягiв "Закарпаттяобленерго", або володiти енергопостачальною компанiєю з такими обсягами постачання та передачi.

Цi умови збiгаються з умовами вже оголошених конкурсiв iз приватизацiї 25% акцiй "Київенерго" та 40,061% "Донецькобленерго".

Реклама:

Окрiм того, переможець повинен буде iнвестувати 5 млн грн. вiдповiдно до концепцiї розвитку пiдприємства.

Загалом на конкурс виставлена 62 301 621 акцiя. Стартова цiна в перерахунку на одну акцiю становить 2,17 грн, тодi як на Українськiй бiржi вони котируються за курсом: купiвля - 0,3 грн., продаж - 1 грн., а остання угода була укладена на початку вересня по 1 грн. за акцiю.

"Закарпаттяобленерго" експлуатує розподiльнi електричнi мережi, розташованi на територiї Закарпатської областi. Надає послуги з транспортування та постачання електроенергiї.

Державi в особi НАК "Енергетична компанiя України" належить 75% акцiй "Закарпаттяобленерго", VS Energy International N.V. (Нiдерланди) - 10,53% акцiй АТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!